Languedoc – Corconne
Domaine Inebriati, “beruset” på occitansk, i Pic Saint-Loup er Victor Beau’s lille men utroligt spændende vinværksted. Vi var på besøg en tidlig forårsdag d. 1. februar 2024
I Corconne, nord for appellationen, dyrker Victor Beau i dag 6 hektar vinstokke ikke langt fra Domaine Agarrus og Mas d’Espanet. Victor har det ikke fra fremmede, da han er søn af Christophe Beauthorey, en pioner inden for biodynamik i dette område, der ligger mellem Languedoc og foden af Cévennerne.

“Jeg nyder høsten meget, da min ven Herve kommer og slutter sig til, og laver vinen sammen med mig.
Vi har ofte lange diskussioner om, hvad vi skal gøre. Vi har forskellige synspunkter, men i sidste ende er vi meget komplementære.
Vi tager os tid til at bestemme os, og skynder os ikke, der er plads til udveksling.”
Vingården blev skabt i 1982, og selvom den var meget avantgarde i sin praksis fra begyndelsen (biodynamisk siden 1985), blev Christoph Beau betragtet som ung og skør, fordi han foretrak at optimere den naturlige proces ved at stole på sin intuition og overbevisning frem for videnskabelige metoder. I 2010 overtog Victor styringen og driver nu den 8 hektar store ejendom. Victor føler sig privilegeret over at arbejde med vinmarker med nogle af de mest interessante terroir i den berømte appelation.
Området er præget af kalkstensklipper, og er rig på gravette de Corconne – store kalkstenssedimenter, der hjælper med at bevare friskheden under de lange sommerdage. Han er meget taknemmelig for den viden og det “bon sens paysan” (bondekløgt), der er blevet videregivet fra hans far.
Victor laver vinene sammen med en god ven, Hervé, der er lærer ved Arts et Metiers ParisTech, men også en af de første distributører af naturlig vin i Paris. Victor, der følger sin fars vej, leder landbrugsarbejdet, mens Herve følger den samme filosofi i kælderen. Duoen kan lide at holde et kritisk syn på hinanden og udfordrer konstant sig selv. Som Victors far ofte siger klogt: bliver vi let fanget af berømmelse og navnet på etiketten, mens vi glemmer, at missionen er at passe på og værdsætte landet.
I dag er landbrugsarbejdet og vinene i Victor og Hervés hænder lige så ‘avant-garde’, som Domaine Inebriati nogensinde har været, og vi ser frem til at se, hvad de kommende årgange vil bringe, da de begynder at eksperimentere med amforaer, der er direkte begravet i vinmarkerne.

Ja, min damer og herrer, det hele var så interessant, at jeg gerne havde fyldt en lastbil med Victors vine, men måtte nøjes med at tage tre vine hjem (den orange sparker fuldstændigt bagdel!) i begrænset mængde. De nye vine er ikke klar førend senere på foråret.
Er du blevet fristet af fortællingen om Inebriati, og kan du næsten smage landskabet og vinene, så behøver du ikke lede længe. Find vinene i butikken her