Høst: Shiraz er maskinhøstet tredje uge i september. Monastrell håndplukket fra 45 år gamle stokke anden uge i oktober
Druer: 80% Monastrell 20%Shiraz
De to sorter blev vinificeret separat i ståltanke efter 5 dages koldblødning. Udvalgt gær blev brugt til Shiraz fermentering, mens Monastrell fermenterede med autonom/vild gær. Begge fermenteringer blev temperaturreguleret mellem 18-22 °C. 80% modnes i stor fransk egefad (3. brug), 20% i ståltank. Minimalt filtreret
Farve: Livlig rubinrød, med et orange skær i kanten
Næse: Krydret med masser af mørk frugt – figner, solbær, brombær, og antydninger af vild timian og et let lag af ristet røget eg.
Smag: Silkeagtig rund gane med bløde kornede tanniner og dybe lag af smag. Giv den tid til at åbne.
Servering: 14-16 grader.
El Gordito (Den lille fede). Vinen er fra Jumilla i Murcia, der er kendt for sine fede ‘beefy’ røde vine. Kompleks, koncentreret Monastrell fra 45 år gamle stokke, blandet med Shiraz.